onsdag 27 juli 2011

Janne och Classe i Västmanland

Janne och Classe åkte en sväng till västmanland för att fira semester och försöka lura en karp eller två.

Vi åkte på måndagen började med ett besök på Metebolaget.
Metebolaget med John i fronten har skaffat butikslokal som börjar se riktigt bra ut och vi fastnade där i någon timme med att pilla på prylar och snacka karp. Åke sedan vidare med lättare plånböcker och ännu mer prylar i den redan fullpackade volvon.

Vi skulle fiska två nätter och valde ut ett swim för att kunna fiska tillsammans och mäskade sedan vald plats med ett par kilo SL boilies och lite annat smått och gott.

Ungefär 30 meter ifrån vårat swim så låg det en uteservering så vi kunde ju inte missa chansen att ta en kall på resturang och samtidigt kunna spana ut över sjön.

Runt 8 bläcket första kvällen så kastar vi ut våra beten. Janne har precis fått ut sina beten och står och skjuter ut lite mera bullar då han får ett bleep på ena larmet och några schyssta knyckar i spötoppen, janne lyfter spöt ganska övertygad om att en braxen tagit betet men så var inte fallet. Classe som bara hunnit få ut ett spö får nu greppa håven.
Snart går en fjällis i håven som vägs till 5.78kg och Janne har då landat karp efter ca 7minuters fiske! Något form av rekord kanske haha..

5.78kg fjälla


Grym start! Nu kör vi vidare!
Men nej tyvärr slutar det i princip där. Vi testar det mesta, tex rullar vi corkball pop-ups av SL paste och mäskar på ännu mera (gick säkert åt 8kilo bullar på två nätters fiske) men inte mycket mera att rapportera.


Classe fick dock nytt PB på solbränna då han var rejält röd över axlar och nacke när vi gav upp och åkte hem.

Så vad är på g nu då?
Janne skall efter ett kort depåstopp åka tillbaka till västmanland med Robin för att denna gång försöka lura en fet ruda! Kanske kommer en rapport här efter helgen!

Classe och Adde skall åka på upptäcktsfärd och eventuellt mäska och därefter fiska ett vatten. Den som lever får se!

//
Fat Admirerers Carp Club

Inga kommentarer: