fredag 20 juli 2012

Fat Admirerers Carp Club Carp Challenge 2012

(F.A.C.C.C.C)

 3 av 4 medlemmar åkte söderut. Till Kärrsjön närmare bestämt för att köra ett ”klubbmästerskap”
Vi hade bokat 3 nätter (mån-tor) och vi skulle lotta mellan två swim då vi ansåg att de var de swim som passade bäst för att fiska 2 man på.

Nu när vi var en man kort så vart det helt enkelt att en gubbe skulle fiska ensam och när vi lottade så var svaret att Janne skulle fiska själv och fick därmed ta det lite mindre swimmet. Classe och Robin fick då fiska tillsammans på swimmet bredvid.
Vi kör igång vid 12 rycket på måndagen och på kvällen grillar vi lax som Janne ett par dagar tidigare lirkat upp ur Dalälven. Smarrigt värre!


Efter käket mäskar vi åter igen platserna och kastar ut våra tackel.

Natten drar förbi utan någon direkt kontakt med fisk.
Tisdagen är lugn och vi grillar till middagen igen!
Åska på gång eller?


Strax före 1rycket natten mot onsdagen så drar det iväg på ett av Classes spön och efter en stunds fightande så kan Robin säkert håva vad som visar sig vara en redig fjällkarp. Janne kontaktas via walkie-talkie och snart har vi vägt fisken till stadiga 9.57kg!


Nu var tävlingen igång på allvar och efter en fotosession i mörkret så får karpen simma ner i den mörka sjön igen.
Classe valde att inte kasta om då han fiskade på en ganska tight mäskplats vilket gjorde det svårt i mörkret.
En 20mm SL toppad med en 16mm pop-up även den ifrån SBM under en long shank krok i stl4 gjorde jobbet.
Vinnande beten.

Några timmar senare är det dags igen hos Classe när det drar iväg på det spö som fiskar chodrig en bit utanför mäskplatsen.  En kort stunds kamp som sedan går åt helvete då han får linbrott (första gången någonsin) och fisken är borta. Sådant svider.. Även denna fisk sög upp en SBM pop-up kan tilläggas.
Resten av morgonen är lugn och även resten av dagen. Till kvällen är det återigen grillat på menyn och vi tar även denna kväll en promenad runt sjön för att spana lite och sträcka på benen.
Classe var mycket nöjd med sin stekning av potatisen.
Robin man skall inte smeka ett glödande gasolkök!
Onsdag kväll, sista natten och vi körde all in. Men denna natt var helt död och vi hade ingen indikation på fisk alls.
Vi var ganska så undrande över det klena resultatet då vi tidigare haft ganska bra fiske i denna sjö men efter lite snack med ett par andra metare så har vi fått veta att sjön varit seg ett tag och flera man har blankat upprepade nätter.
Klockan 12 på torsdagen så var tävlingen över och med andra ord så vann Classe båda klasserna, störst fisk och sammanlagd vikt. Han har nu båda pokalerna hemma tills nästa år då vi kör igen!

Synd som sagt att det inte kom upp mer fisk men så kan det vara och det är bara att bryta ihop och komma igen!
//
F.A.C.C.

Inga kommentarer: