onsdag 26 juni 2013

Robin rapporterar!
En midsommarnatts dröm.

Jag fyllde tydligen 30år i torsdags och funderade vad jag skulle göra åt det, vi i klubben brukar sedvanligt fira midsommar ihop, men av olika anledningar skulle det inte bli av i år.
Jag hade tänkt fira med lite kompisar men det blev inte heller av. 
Jag har haft det lite rörigt på senaste (ovanligt) med diverse saker i mitt liv, dock råkade jag träffa en rar tjej. Hon som jag har en dotter, gillar naturen och hade inte heller några planer på midsommaraftonen. 
Jag fick en känsla att stunden var den rätta så jag tog grejerna, slet med mig Therese och jäntan Emma för här ska firas 30år på mitt vis!
Väl framme vid sjön ("mörtis") kändes väder och vind helt rätt. Planen var solklar, back to basics!
Ut med grejerna på de ställen, med de beten och de riggar jag fått fisk på förr!
Kvällen bjöds på hög trivselfaktor både från mig, tjejerna och karparna som var bra aktiva.
Efter att lite grillat och dricka avnjutits så lockade snart sängen.

04.00 ligger dimman över sjön som ett skådespel med älvor som dansar, koltrasten kvittrar och solen stiger upp över grantopparna..
ppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiippiiippiiiiiiiiiiiippiiiiiiiiiiiiiiiip helvetet bryter löst, spötoppen bugar frenetiskt och slirbromsen river iväg på vänsterspöt! Helt plötsligt står jag med spöt i handen och brottas med en rasande karp i andra änden av linan som kryssar fram och tillbaka över viken så att det knakar i spöt, mjölksyran kommer och benen skakar när adrenalinet pumpar till bristningsgränsen! Väl över håvbygeln kommer ett midsommarskri och en stor och graciös karp i håven är ett faktum!!
Vågen visar stadiga 11,79kg jag är nu bortom denna värld och karpen får komma hem igen efter några pussar, Therese verkar åtminstone lite trollbunden hon med..

11,79kg!
 
12.00 på midsommardagen så anländer Classe till sjön och jag tar båten till andra sidan för att möta upp honom uppspelt som ett barn. Hjälper honom sedan att köra över prylarna i båten och under tiden vaktar tjejerna mina spön. 
Vi hinner precis få av grejerna innan samma spö göra samma sak igen, jag lyfter spöt och känner att det är ett sådant motstånd att jag inte har nånting att säga till om! Vi hoppar i båten och skottar fram spegelkarpen under all vegetation efter lite meck och mer drillande håvar Classe som en karl, Yes!
 
Väl på mattan känner jag igen raringen och det visar sig vara "Träsket" en fisk som jag fångat en gång tidigare, ca 2 år sedan. Då vägde han 10,54 och nu 12,28 kg!!
Grymt nöjd och vi tar nu en serie bilder och filmar sedan fisken när den går tillbaka. Grymt!
 
12,28 kg!

 
 
Efter denna fisk så vevar jag upp spöna och river tält osv.
Nu skulle Classe fiska en natt och han lyckades få användning för håv och matta han med! 
(rapport ifrån Classe kommer inom kort!)
 
Väl tillbaka i mitt riktiga hem har jag bara en sak att säga efter 30 år: Jag är en lycklig man!
 
 
F.A.C.C. Regerar!
 
/Robin
FAT ADMIRERERS CARP CLUB

1 kommentar:

Unknown sa...

Vilken midsommar du bjöd oss på :-D
Först allt nytt spännande. En helt underbar kväll/natt (glöm inte räven), och sen att ställa "sängen" i leran under bar himmel, vid spöna. Och vakna av att nån flyger skrikandes över en ur sovsäcken, KARP!!! :-P